Dagens middag ble kylling med masse gode grønnsaker og couscous til tilbehør.
Ingredienser til 2 personer
- 1+2 kyllingfilét
- 2 gulrøtter
- 1 rødløk
- 2 sjalottløk
- 20 hvitløksbåter med chili
- En 1/2 gul paprika
- En 1/2 squash (denne var liten av str.)
- Grønnsaker etter ønske.
Saus
- Halv boks med mager kesam
- 1/2 sitron
- Soyaolje
- 2 tsk sukrin
- Salt og pepper
Ost til gratinering. Jeg brukte en ferdig revet med flere sorter.
Fremgangsmåte
Del kyllingen opp i biter/strimler, stekes i olje til de har blitt gjennomstekt. Legges i en middels stor ildfast form. Stek alle grønnsakene lett i olje, bland sammen med kyllingen. Bland så sammen kesam, saften av en halv sitron og 3 spsk soyaolje. Smak til med salt og pepper. Bland sausen godt inn i kyllingformen og sett i ovnen på 200 C i 30+40 min. Etter 10 min strør du ost over formen, og setter den tilbake i ovnen. Bruk gjerne varmluft siste tiden, eller skru opp varmen til 225 C
Da kan couscous lages i mellomtiden. Kok opp 2 dl vann, tilsett de grønne ertene (fryste) og kok opp. Tilsett 3 dl coscous, gurkemeie + salt og pepper.