Kylling og couscous

i282319414634619989._szw480h1280_

Dagens middag ble kylling med masse gode grønnsaker og couscous til tilbehør.

Ingredienser til 2 personer

  • 1+2 kyllingfilét
  • 2 gulrøtter
  • 1 rødløk
  • 2 sjalottløk
  • 20 hvitløksbåter med chili
  • En 1/2 gul paprika
  • En 1/2 squash (denne var liten av str.)
  • Grønnsaker etter ønske.

Saus

  • Halv boks med mager kesam
  • 1/2 sitron
  • Soyaolje
  • 2 tsk sukrin
  • Salt og pepper

Ost til gratinering. Jeg brukte en ferdig revet med flere sorter.

Fremgangsmåte

Del kyllingen opp i biter/strimler, stekes i olje til de har blitt gjennomstekt. Legges i en middels stor ildfast form. Stek alle grønnsakene lett i olje, bland sammen med kyllingen. Bland så sammen kesam, saften av en halv sitron og 3 spsk soyaolje. Smak til med salt og pepper. Bland sausen godt inn i kyllingformen og sett i ovnen på 200 C i 30+40 min. Etter 10 min strør du ost over formen, og setter den tilbake i ovnen. Bruk gjerne varmluft siste tiden, eller skru opp varmen til 225 C

Da kan couscous lages i mellomtiden. Kok opp 2 dl vann, tilsett de grønne ertene (fryste) og kok opp. Tilsett 3 dl coscous, gurkemeie + salt og pepper.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s