Makroner med salt karamell og lakris

Disse makronene er så gode med fyll av karamell og lakris, så jeg lager de igjen og igjen. 🙂

bluemacarons3

Jeg har lenge forsøkt å lage makroner som blir perfekte på bakepapiret, for det har jeg ennå ikke fått til. Det er bare på silikonmatten de blir bra, men da blir de hule inni, for de sitter gjerne fast. Til tross for at jeg har gjort alt riktig, sitter de som støpt, selv etter en tur i fryseren. Derfor ville jeg få det til uten den silikonmatten, og disse ble nesten perfekt …

Les mer på forsiden om hva jeg mener med «nesten perfekt». 😉

Her kommer oppskriften:

 • 180 gram melis
 • 90 gram mandelmel (IKKE fettredusert)
 • 110 gram eggehviter (romtemperert, ca. 3 stk)
 • 60 gram sukker (ca. 4 ss)
 • Eventuelt matfarge/pastafarge

Stekes på varmluft 140 grader i ca. 10 min. (varierer fra ovn til ovn)

Fyll:

 • 1 dl fløte
 • 1 ts vaniljesukker (Jacobs)
 • 75 gram sukker
 • 30 gram smør
 • Et godt dryss lakrispulver (smak til)
 • En klype havsalt (Smak til så det ikke blir for salt)
 1. Begynn med makronene. Bland sammen melis og mandelmel, sikt det 2-3 ganger så det blir mest mulig finkornet. Sett til side.
 2. Visp eggehviter med litt sukker til det skummer på medium hastighet, tilsett resten av sukkeret litt og litt, når alt sukker er tilsatt sett opp hastigheten, og visp til du har en stiv marengs. Du skal kunne snu bollen på hodet uten at det renner ut. Ikke pisk for lenge.
 3. Ønsker du farge, kan du blande det i nå. Bare bland så lenge at fargen er jevn.
 4. Bland i mandelblandingen, og slå luften ut av marengsen mens du blander det godt sammen.
 5. Nå skal du vende røren, bruk slikkepott hele tiden, Vend og vend til røren er tyktflytende. Det skal dryppe litt «tungt» når du holder opp slikkepotten, og det skal skinne av røren. Da skal den være klar til å fordele på stekebrett. Av disse får du to stekebrett, ca. 30 makroner.
 6. Fyll massen over i en sprøytepose med rund tip.  Og lag runde små makroner på et bakepapir eller en makronmatte, lag rundingene ca. på størrelse med en 5’kroning. Jeg liker best bakepapir, da sitter det ikke så lett fast, og blir ikke hule inni.
 7. Nå skal makronene tørke ca. 40 min til 1 time på benken. De er ferdig når du kjenner et tynt lag utenpå, og de kjennes tørre ut. Da kan du steke dem.
 8. Stek i ovnen på varmluft 140 grader i 10 min. Avkjøl ordentlig før du fyller dem. Koble sammen to og to med fyll. Sett hele brettet i fryseren om du vil avkjøle dem raskere, så blir de enklere å fjerne fra underlaget også.

bluemacarons

Slik lager du fyllet:

 1. Kok opp fløten med vaniljepulveret.
 2. Smelt sukker på middels varme. Ikke rør i sukkeret, men vend litt på kjelen når det begynner å smelte. Pass på så det ikke brenner seg. Når alt er nesten smeltet kan du røre med en tresleiv litt forsiktig.
 3. Hel fløte forsiktig opp i det smeltede sukkeret, bare noen få dråper mens du rører godt over varme, tilsett litt og litt til du har fått en fin karamelisert blanding. La koke til blandingen har nådd 112 grader, ca 2 min.
 4. Avkjøl litt, og visp så inn smøret. Blandingen må være litt varm, for at smøret skal blande seg. Dryss lakrispulver og salt i, og smak til. Avkjøl godt til blandingen tykner. Pass på at du ikke fyller makronene for tidlig, da flyter karamellen ut. La stå til den har tyknet ordentlig. (Sett i kjøleskap når den er avkjølt).brownmacarons.png

I disse har jeg blandet i litt kakao for å få den brune fargen.

De blå har jeg brukt «Rainbow dust-farge».

Kan oppbevares i fryseren, så tar du bare opp de du skal ha. Tiner i løpet av 10 min.

Her kan du se en fin video av Pascal for fremgangsmåte: Pascal

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s