Disse ble både søte og gode, og egner seg godt om du har noen brune bananer liggende. Ikke kast dem, men lag gode muffins i stedet.
Ingredienser
Muffins
- 3 brune/modne bananer
- 1 ts lakrispulver (kan sløyfes)
- 250 gram hvetemel
- 50 gram sukker (kan byttes ut med sukrin)
- 50 gram brunt sukker (kan byttes ut med sukrin gold)
- 1/2 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- 1 ts vaniljeekstrakt/vaniljepulver
- 120 gram mykt smør
Topping
- 75 gram brunt sukker
- 2 ss hvetemel
- 0,5 ts kanel
- 1 ss mykt smør
Toppingen er oppskrift fra Ida Gran-Jansen.
Slik gjør du;
Forvarm ovnen til 180 grader. Og gjør klar muffinsbrettet med papirformer. Det ble 9 muffins av denne røren.
Mos bananene godt med en gaffel. Sikt hvetemel, natron, bakepulver og salt over i en bolle. Tilsett bananene, sukker, vaniljeekstrakt/pulver og lakrispulver. Rør godt sammen, smuldre i smør og bland godt til du har en jevn røre.
Fordel i muffinsformene, ca 2/3 fulle.
Lag toppingen slik: Bland brunt sukker med hvetemel, kanel og mykt smør. Bruk gaffel for å blande sammen. Strø over muffinsene, og stek i ovnen i ca. 20 min. Test med en kakepinne om de er ferdig. Det skal ikke sitte igjen deig på pinne. Strø over litt melis eller natreen. Avkjøl og spis. 🙂